Preambulum


A Siófoki Rádióklub vezetése és vezetője soha nem adta föl a reményt az elmúlt közel 50 év távlatát nézve, a különféle belső szervezetek, kormányzati megszorítások és politikai változások miatt. Kizárólag társadalmi munkával, ellenszolgáltatás nélkül végezzük az utánpótlás-nevelést, felkészülünk folyamatosan a hazai és nemzetközi bajnokságokra, rövid- és ultrarövidhullámokon, s a távírász szakterületen kiemelkedőek eredményeink.

Mindezek mellett ott vagyunk a város vonzáskörzetében megrendezett főző- és sütőversenyeken, halászlé, valamint forralt bor fesztiválokon. A gulyás partikon készül a pörkölt és a tárcsás flekken, valamint a „Rádióklub Pincészete” néven futó boraink folyamatosan versenyben állnak. Minden fajta borunk érmes, ami kivívta a mai ember, barát és ismerősök elismerését. Eddig 20 esetben kapták meg fiatal sportolóink a ’’Magyar Köztársaság Jó Tanulója - Jó Sportolója” miniszteri elismerést. Advocatus Pro Urbe, Siófokért kitüntetésben részesültünk 2009-ben.

Az 1980-as évek elején a klub elnöke HA3GJ megkapta a „Magyar Köztársaság Kiváló Sportolója”, a klub szakosztályvezetője HA3GQ pedig a „Magyar Köztársaság Érdemes Sportolója” kitüntetést. 1987-ben megalakítottuk az ország első Női Rádióamatőr Klubját. 1990-től rendszeresen a helyi Önkormányzat és a Somogy Megyei Sportszövetség évente elismerő oklevelekkel és plakettekkel jutalmaz bennünket a városnapi ünnepségeken. Működésünk alaptámogatását is finanszírozzák. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy több évtizeden keresztül csapatunk nyeri meg az országos bajnokságokat távírász sportágban, e mellett az Európa-és világbajnokságokról érmekkel térünk haza. HA3GJ klubelnökünk kezdeményezésére 1992-ben Rádió Iránymérő Világbajnokságot rendeztünk Siófokon, s ezt követően 1995-ben életre hívtuk az első Nagysebességű Távírász Világbajnokságot szintén városunkban. Esetenként 25-30 nemzet több száz sportolója vett részt a bajnokságokon. Csapatunk a távírász vb-n ezüstérmes lett. 10-15 fő, gyermek kategóriás versenyzőnk közel fél millió forint jutalmat kap évente a Reményi István Rádióamatőr Alapítványtól. 4 diplomát adtunk ki többek elismerésére. Edzőtáborainkban a morzén kívül íjászat, légfegyveres lövészet, akadálypálya leküzdése és több fizikai sport űzése növeli sportolóink állóképességét. Rendezvényeinkre a szülők is szívesen jönnek, örülnek, mert jó helyen vannak gyermekeik. Esetenként ők is segítenek a rendezvények lebonyolításában.

’’Az Évtized Legeredményesebb Klubja’’ elismerést kapta klubunk 2000-2010 között a helyi Önkormányzattól. A klub elnöke Életműdíjban részesült sportági szakszövetségünktől 70 éves korában. A rádióamatőr távírászok társadalma királyukká választotta ugyanebben az évben. 2011-ben a Somogy Megyei Sportszövetség Sportgáláján Kaposváron szintén Életműdíjban részesült.

 

VALAMENNYI ESEMÉNY, ELISMERÉSEK, BAJNOKSÁGOK A HONLAPUNKON MEGTEKINTHETŐEK.

lap tetejére