Legyél rádióamatőr!


Siófoki Rádióamatőr Akadémia

 

Bázis I.: 8600 siófok, bányász utca 25. 

Bázis II. Ságvár Landor-hegy

Telefon: (36) 84-315-569

Mobil: (36)  06-20-9454-656

 

Bankszámla a Siófoki Rádióklub címén:

Erste Bank Hungary Zrt: 11992505-06134848-10000001

E-mail: ha3gj@teamcomp.hu

 


 

HÍRLEVÉL A RÁDIÓAMATŐRÖKRŐL

 

A rádióamatőrök rádióklubokban tanulják meg a rádiózás alapjait. A legnagyobb élmény, amikor egy-egy távoli szigetvilággal teremtenek kapcsolatot a rádióhullámok segítségével. Reggel és délelőtt japánokkal és több ázsiai országgal lehet kapcsolatot teremteni, napközben európai, afrikai és estefelé az amerikai államokkal.

A klubokban tanfolyamok indulnak a nyári iskolai szünetekben, ahol rövid idő elteltével pár hét alatt meg lehet tanulni a forgalmazás lehetőségeit,  és aki tovább szeretne lépni, annak a morze-jelek tanulása  következik. Nyáron a Siófoki Rádióklub szervezésében egyhetes táborozásra is van lehetőség, teljes ellátással a Ságvári Landor-hegyen, ahol a klub versenyállomása működik. Ezután heti egy két alkalommal szakköri foglalkozás, mely abból áll, hogy morze-jelek vétele, adása, majd számítógépes rádióamatőr programok gyakorlása a rádióklubban Siófok, Bányász utca 25. szám alatt. Majd ezután heti 1-2 óra, ki mennyi ideig ér rá. A „Rádióamatőr Akadémia” követelményeit aki teljesíti, kitüntető oklevelet kap és jöhet országos, Európa- és világbajnokságra a csapattal. Jelenleg Siófokról 35 fő ért el kimagasló eredményeket a nemzetközi bajnokságokon. Mint szabadidő sport, elismert szervezet vagyunk, versenyzőinket országos szinten is jutalmazzák.

10 tanulónk 20 esetben lett  „A Magyar Köztársaság Jó Tanulója - Jó Sportolója”, ami azt jelenti, hogy továbbtanulásnál ez előny  a felvételinél, majd a kollégiumi ellátás során. Honlapunkon a Jó Tanulók menüpontban megtekinthető. Sportolóink bejárták a fél világot, olvassátok a honlapunkon történetünket (www.siofokiradioklub.hu).  Az általános iskolák IV. osztályos tanulói körében felmérjük a diákok ritmusérzékét, hallását és kézügyességét. Aki megfelel, 2-3 alkalommal 1-1 órát tanulunk és kiderül, hogy kiből lesz jó távírász vagy rádióamatőr. A klub vezetője ezt a munkát több, mint 50 év óta végzi, s mindig sikerült bajnokokat nevelni hazánkban és külföldön egyaránt. A kocka el van vetve, gyertek közénk, 10 éves kortól várunk benneteket.

 

Beszéljétek meg kedves szüleitekkel, hogy megpróbáljátok és jelentkezzetek a fenti telefonszámon vagy e-mailban A fenti címen is lehetséges.