Epilógus


Tisztelettel és nagy szeretettel küldöm a Siófoki Rádióklub történetét a gyökerektől az eredményes és sikeres versenyek, bajnokságok mozzanatairól. Elmúlt 50 éve, hogy rádiózással foglalkozom, s ez által környezetemben rádióamatőr sportolókat neveltem, akik országos, Európa- és világbajnokságokon arany, ezüst és bronzérmeket szereztek, ezzel is öregbítették hazánk sport életét.

Ajánlom mindazoknak, akik részesei voltak az elért eredményeinknek és segítették klubunk fejlődését. Elsősorban a Magyar Rádióamatőr Szövetség elnökségének, a Siófok Város Polgármesteri Hivatalának, a Somogy Megyei Sportszövetségnek, a helyi vállalkozóknak, klubtagjainknak és azoknak is, akik fél úton kiszálltak, mert a lécet évről évre magasabbra emeltem, s ezt nem tudták átugorni.

Való igaz az a tény, hogy nem lehet megállni és megelégedni azzal, hogy egypár esetben sikerült a győzelem, ezt folyamatosan meg kell őrizni, s ez által leszünk elismert egyesület, mint látván az okleveleink között.

Siófokon több mint ezer fiatalt és felnőtt ismerősöm vontam be a munkába, közel 200 fő kapott hivatalos adóengedélyt, ebből 35 leigazolt, azaz versenyengedéllyel rendelkező tanítványaim vannak. 11 iskoláskorú 22 esetben kapta meg a „Jó tanuló- Jó Sportoló” miniszteri kitüntetést. Fél Európát végigjártam versenyzőinkkel, ahol a legnagyobb barátsággal és szeretettel fogadtak bennünket. Öt megyénkben, Svájcban és az Egyesült Államokban vannak klubtagjaink. A helyi általános iskolákban rendszeres tanfolyamokat indítunk évente, majd a tehetségesebb diákokat edzőtáborokban tovább képezzük, s ezek után jöhetnek a bajnokságok.

Monetáris helyzetünket pályázatokból és az egyéb, a szakmához illő bevételekből tudjuk fenntartani.

Köszönetem fejezem ki szimpatizánsainknak, akik buzdítottak bennünket bajnokságainkon és támogatták a csapatot a felkészülések során.

Köszönetem fejezem ki a kedves szülőknek, akik engedték hozzánk gyermekeiket és végigszurkolták egyes versenyeinket, segítettek a szervezésben, lebonyolításban, s az utazások végrehajtásában.

Bízom abban, hogy a lelkesedés fiatalságunk körében továbbra is nőni fog a rádióamatőr sport irányában.

 

Turjányi József

HA3GJ klubelnök